Τι είναι Ανακατασκευασμένοι (refurbished) Υπολογιστές?

Στην τεχνολογία των υπολογιστών ως ανακατασκευασμένος υπολογιστής (refurbished) αναφέρεται ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός πληροφορικής που έχει αποκατασταθεί και ως αποτέλεσμα είναι ένας νέος υπολογιστής!

Ανακατασκευασμένοι υπολογιστές είναι υπολογιστές που έχουν επιστραφεί στον κατασκευαστή τους. Εφόσον ελεγχθούν, δοκιμαστούν και επισκευαστούν όπου είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι πληρούν τα πρότυπα ποιότητας του κατασκευαστή, πωλούνται στους καταναλωτές με έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 70% της αρχικής αξίας. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι υπολογιστές αυτοί ήταν ελαττωματικοί ή είχαν κάποιο πρόβλημα λειτουργίας

Από πού προέρχονται?

Όλοι είχαμε κάποτε την εμπειρία να αγοράσουμε κάτι ακριβό, να το πάρουμε στο σπίτι, και βγάζοντας το από το κουτί, διαπιστώναμε ότι κάτι δεν φαίνεται σωστό. Ίσως αυτό να είχε σχιστεί ή να είχε κάποια ζημιά. Ίσως να έλειπε ένα χαρακτηριστικό που θέλαμε απεγνωσμένα. Ίσως το εν λόγω προϊόν δεν λειτουργούσε ακριβώς σωστά. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το φυσικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε είναι να το επιστρέψουμε.

Προσοχή όμως οι Ανακατασκευασμένοι Υπολογιστές δεν είναι απαραιτήτως πάντα χρησιμοποιημένοι υπολογιστές. Ορισμένοι κατασκευαστές και έμποροι έχουν πρότυπα ποιότητας που δεν τα θέτουν σε κίνδυνο. Εάν ένας υπολογιστής ή ένα εξάρτημα του υπολογιστή επιστραφεί, αλλά φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, ή έχει ένα μικρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αυτό θα πρέπει να ανακατασκευαστεί και να πωληθεί με έκπτωση από την εταιρεία. Οι περισσότερες εταιρείες θα πρέπει να εγγυηθούν ότι ο υπολογιστής είναι σαν καινούργιος και καμιά φορά οι ανακατασκευασμένοι είναι πιο σπάνιο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα αργότερα γιατί τσεκάρονται πολλές φορές με σκοπό να μην χαλάσουν τη φήμη της κάθε εταιρείας, σε αντίθεση με τα καινούργια τα οποία καμιά φορά δεν ελέγχονται τόσο διεξοδικά.

Εγγύηση : Οι κατασκευάστριες εταιρίες συνήθως προσφέρουν την ίδια εγγύηση όπου δίνουν και στα νέα προϊόντα. Άλλη μια απόδειξη ότι οι ανασκευασμένοι υπολογιστές δεν στερούνται σε τίποτα από έναν νέο.

Όλα τα ανακατασκευασμένα(Refurbished) προϊόντα μας έχουν 12μηνες εγγύηση

Γίνεται κάποιος έλεγχος στα Refurbish ?

Φυσικά. Η Εταιρία μας Φροντίζει να προβεί σε όλους τους απαραίτητους Τεχνικούς Ελέγχους όπως επίσης και να περιποιηθεί τα προϊόντα έτσι ώστε να φτάσουν στα Χέρια σας 100% Εγγυημένα και Αξιόπιστα από Λειτουργικής Άποψης και στην καλύτερη Δυνατή εξωτερική Κατάσταση.

Τα Αρνητικά των Ανακατασκευασμένων Υπολογιστών

Η «αρνητική» πλευρά του να αγοράσετε ένα ανακατασκευασμένο υπολογιστή, είναι ότι θα έχετε έναν υπολογιστή που δεν είναι τελείως καινούργιος. Για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι ένα ψυχολογικό εμπόδιο που μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεπεράσουν, επειδή υποσυνείδητα αναρωτιούνται τι ήταν λάθος με τον υπολογιστή και γιατί κάποιος άλλος δεν το ήθελε. Αλλά, για να κυριολεκτήσουμε από επιχειρηματική άποψη, αυτό δεν θα πρέπει να παίξει ρόλο στην απόφασή σας, δεδομένου ότι έρχεται με μια πλήρη εγγύηση ενός έτους όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καινούργια.

Δυστυχώς, η λέξη “Ανακατασκευασμένοι” υπολογιστές συνοδεύεται από χαρακτηριστικά όπως μεταχειρισμένοι, κατεστραμμένοι ή και αναξιόπιστοι με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ελκυστικοί στους πελάτες. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, οι ανακατασκευασμένοι πολλές φορές είναι καλύτεροι και από τους καινούργιους υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λιανοπωλητές ή οι κατασκευαστές πωλούν κάτι σε έκπτωση που ποτέ δεν θέλουν να δουν ξανά πίσω. Η επιστροφή τους μια φορά είναι ήδη υπεραρκετή, πόσο μάλλον ακόμα μια.

προμηθευόμαστε προϊόντα που είναι σε καλή κατάσταση και ΔΕΝ φέρουν έντονες φθορές ή σημαντικά χτυπήματα. Γενικός το κριτήριο είναι το πώς θα θέλαμε εμείς οι ίδιοι να είναι ένα προϊόν που θα αγοράζαμε προσωπικά συνεπώς Δεν θα σας απογοητεύσουμε.